Een van de doelen van deze website is om een zo volledig mogelijke “kennisbibliotheek” te zijn op het gebied van de Labrador Retriever en alles wat daarbij van toepassing is.

Heb je een vraag en kun je het antwoord niet vinden in mijn uitgebreide database? Stel hem dan gerust! Domme vragen bestaan niet.

Je kunt je vraag mailen naar: jan@de-labrador-retriever.nl

 

Laat hier je reactie achter!

37 Comments

 • N. van Zwetselaar

  Reply Reply november 14, 2011

  Hoi Jan
  Wij hebben een labrador van 1 jaar. In huis is zij heel rustig, springt niet tegen ons op als wij binnen komen. Bij bezoek moeten wij goed zeggen dat ze niet mag springen.
  Buiten in het bos als ze los loopt, springt ze tegen vreemde op. Als er een hond bij loopt, gaat ze eerst daar heen. Daarna rent ze naar het baasje, is dan heel enthousiast en springt. Loopt er iemand zonder hond probeer ik haar af te leiden zodat ze daar niet heen gaat. Als ik te laat ben, lukt dat niet meer. Gisteren zelfs een aanvaring met iemand gehad daardoor. Zij is gewoon heel blij als ze vreemden ziet. Best lastig. Wat kunnen we hieraaan doen? Heeft u een tip? Gr Nelleke

  • Jan Jacobs

   Reply Reply november 14, 2011

   Beste Nelleke,

   Labradors springen tegen ons op omdat ze het een teken van vreugde is maar daarnaast ook om ‘neuscontact’ zoeken. Dit is de vorm van sociaal contact van honden onderling. Omdat jij gezien wordt als een soortgenoot begroet je hond je op DEZELFDE wijze.

   Omdat wij mensen nu eenmaal groter zijn dan je hond, moet hij wel tegen ons opspringen om zijn doel te bereiken. Als je hond iemand probeert te domineren zal hij hoger tegen ze opspringen.

   Wat je kan doen is het volgende. Zet met een helper de omstandigheden waaronder je labrador tegen mensen op straat opspringt in scene. Als je hond nu tegen de helper wil opspringen draait de helper zich om. Op dat moment verdwijnt het gezicht van de helper uit het beeld van je hond, en is de reden voor het opspringen al verdwenen.

   Als de helper zich omdraait geef je het commando ‘zit’. Als je hond zit, draait de helper zich weer om, zodat je hond zijn gezicht kan zien. Blijft je hond nu zitten dan beloon je hem hiervoor, komt hij echter weer overeind dan begin je weer van voor af aan.

   Met vriendelijke groet,
   Jan Jacobs

 • Ingrid

  Reply Reply december 27, 2011

  Onze labradorpup van bijna 6 maanden heeft nu de neiging om allerlei dingen te pakken aan te knagen en zelfs op te eten. We hebben al zoveel mogelijk dingen buiten haar bereik geplaatst, echter zijn er momenten dat we even niet opletten dat ze bijv. naar eettafel springt en bijv. een pen of i.d. pakt en op bijt of ander gevaarlijk voorwerp. We proberen haar af te leiden met een brokje en pakken zo het voorwerp af, echter heeft ze dit trucje door en is onze afleidingsmanoevre mislukt, zo ook gisteren toen ze een pantykousje te pakken kreeg en opat. Een bezoek aan de dierenarts was toen noodzakelijk. Gelukkig heeft ze het uitgebraakt, echter de schrik zat er goed in. Hoe kunnen we, naast dat wij extra op moeten letten dat er geen rondslingerende voorwerpen voor handen is (deuren goed dichthouden e.d.) zorgen dat ze op commando dingen loslaat als we dat willen.

 • ria

  Reply Reply januari 5, 2012

  Hallo Jan,

  Onze Lab, 4 jaar oud, hebben we een maand geleden in huis gekregen.
  We zijn uiteraard zeer gelukkig met hem, dit is onze 3e lab, maar de eerste 2 hebben we als pup gehad.
  Nu is onze Bram er, en hij steelt.
  Niets is veilig voor hem, wat op aanrecht of teafle staat.
  19 januari komt er een trainer thuis om mij te leren hoe dit op te lossen, en de DA gaf als tip, dingen op het aanrecht leggen, en als hij die pakt, dat hij dan schrikt, zoals een belletjs ergens aan vast maken of iets gergelijks.
  Wat is jou methode met volwassen honden die stelen?

  Hoop op een reactie,

  Gr. Ronald

 • N. van Zwetselaar

  Reply Reply januari 12, 2012

  Hallo Jan

  Onze labrador is nu bijna 15 maanden. Sinds een korte tijd luistert ze niet meer als ik haar roep en ze aan de riem moet. Dat ging altijd goed. Ze ging dan zitten en dan kreeg ze een koekje. Als ik haar nu roep, kijkt ze naar me [uitdagend,naar mijn idee] en gaat verder met [meestal] snuffelen. Of ze loopt nog even iets een andere kant op. Ze komt gewoon niet. Ik loop dan weer verder, dan komt ze [gelukkig] wel achter mij aan. Als ze dicht bij is, laat ik haar zitten en kan ik alsnog de riem om doen. Het zal de pubertijd wel zijn maar hoe ga ik hiermee om?
  Pas in een losloopgebied liep ze met andere honden helemaal weg,[ had ze nog nooit gedaan] ik moest er echt achteraan.
  Eigenlijk komt het er op neer dat ze minder gehoorzaam wordt en dan vooral buiten los. [ puberteit?}
  Heeft u een tip hoe daar mee om te gaan?
  Met vriendelijke groet Nelleke

 • evi

  Reply Reply februari 21, 2012

  hoi jan , we hebben onze laika vant begin van dit jaar, ze is 4maanden…. nu overdag loop ze vrij los hier en de kids spelen met haar , we gaan elke dag wandelen ,alles gaat vrij goed totda ze moet gaan slapen… voor te slapen hebben we haar bench……. het enige probleem is da die elke dag vol ligt met kak.. Heb je hier tips voor?? da zou ons heel erg vooruithelpen.. groetjes

 • Coby van Hout

  Reply Reply juni 21, 2012

  Hallo ,ik zou zo graag samen met mijn labrador naar jachttraing gaan.
  Ze heeft 3 certivicaten N.D. en is drie en een half jaar.Fado vindt het jachtspel geweldig,ik weet niet waar ik met haar in onze buurt naar toe kan gaan.We wonen in Someren N.Br.
  groeten Coby en Fado.

 • Renee Pieterse

  Reply Reply juni 25, 2012

  Hallo

  Op resque dog europe blonde lab van 5 maanden en retriever achtige hond van 7 maanden in dodencel als hondenoverschot
  Kunnen hier naar toe komen via resque en naar mijn idee makkelijk geplaatst.
  Hoop dat jullie wat kunnen beteken voor deze 2 kanjers.

  Vriendelijke groet Renee Pieterse

 • Renee Pieterse

  Reply Reply juni 25, 2012

  Hallo

  Op resque dogs europe staat een 5 maanden oude labrador (blond) een teefje met de naam Luna en een 1 jaar oude retriever achtige hond beiden in de dodencel cvan een asiel.
  Verder ook nog een 6 jarige zwarte labrador ook op de site resque dogs europe.
  Misschien kan u of mensen die van deze honden houden helpen door deze dieren op te nemen of te plaatsen. Ik ken de honden niet maar probeer rasvereningingen om hulp te vragen. Deze honden zijn toch ook gewilde puppie,s geweest!

  Vriendelijke groet Renee Pieterse

 • jolanda

  Reply Reply november 5, 2012

  Hallo,

  wij hebben sinds 4 oktober 2012 een labrador pup.
  is al zindelijk… maar plast en poept meer in de achtertuin, dan op een honden uitlaat plek .
  we lopen om de 2 uur met hem buiten.???? op die uit laat plek doet hij niks!!!

  en wat zijn de beste puppy brokken?
  op dit moment krijgt hij eukanuba, maar heb het idee dat hij daar huidschilvertjes van heeft…kan dat???

  vriendelijke groet,
  Jolanda

 • jolanda

  Reply Reply november 18, 2012

  hallo

  wij hebben nora als 4 jarig teefje gekregen deze zomer.
  ze komt van een boerderij. als pup kreeg ze heel veel aandacht
  mocht ze ook overal komen in huis zelfs op de bank. toen haar vorige baasje een kind kreeg, werd de aandacht die ze kreeg een stuk minder
  en toen het meisje ouder werd ging het niet zo goed tussen haar en nora.
  ze was bang voor nora, omdat nora heel omstuimig was. minder aandacht dus ze werd drukker en nora werd verbannen naar buiten. ze deed daar haar behoeftes en werd niet uitgelaten ( groot erf) ze wouden haar toen ze zwanger werd van een tweede kind en gingen verhuizen, naar het asiel brengen. wij hebben haar toen we dat hoorden in huis genomen. ze is een hele lieve hond. het probleem alleen is dat ze wegloopt zodra ze de kans krijgt. ze luistert dan ook niet als je haar lokt met een koekje ze ziet het dan als een spelletje. we wensen haar zo toe dat ze los kan lopen. hoe kunnen we haar leren terug te komen? we kregen als advies een correctie halsband met een stroomschokje te kopen. wat is uw advies?

  m.v.g. jolanda

 • laura

  Reply Reply februari 28, 2013

  Hallo, ik heb een bruine labrador van 1jaar en 4 maand oud.
  Ik loop veel met hem in het bos of afgezet veldje het probleem is hij rent als een malle op vreemden en ook ik of bekende af hij springt niet maar beukt ons omver…. Ik brn radeloos krijg al meer woorden met andere mensen..
  wat kan ik hier aan doen ?

 • Annie Smits

  Reply Reply april 2, 2013

  Hallo Jan
  ik heb een bruine Labrador van 6,5 maand. Thuis luistert ze echter zo slecht dat de moed mij soms in de schoenen zakt. Ook maakt ze van alles kapot, tuinverlichting, meubels, vloerkleed, planten, alles wat ze aan kan, maakt ze kapot. Er liggen genoeg speeltjes voor haar. Als ik met haar ga wandelen luistert ze goed. Verder is ze echt super lief en dol enthousiast naar iedereen.
  Hoe krijg ik het haar afgeleerd dat ze overal aan zit te bijten en kapot maakt?

  Groetjes Annie

  • Jan Jacobs

   Reply Reply april 4, 2013

   Dag Annie,,

   Heeft u zich al aangemeld voor mijn gratis labrador nieuwsbrief? Je ontvangt dan diverse nieuwsbrieven die ingaan hoe je kan voorkomen dat he labrador overal op bijt.

   Aanmelden is gratis en kan via de onderstaande link:

   http://www.de-labrador-retriever.nl

   Met vriendelijke groet,
   Jan

 • Berends

  Reply Reply september 21, 2013

  Wij zoeken ivm het overlijden van onze labrador een nieuw maatje.
  Mijn partner heeft lichte Parkinsonverschijnselen ,dus kan niet zo makkelijk overweg met een
  puber. Een wat oudere lab. zou geschikter zijn . Ik zou voor 80% de zorg kunnen dragen en
  partner voor de tussendoor uitlaatjes.
  We wonen in de Randstad in de directe omgeving van bos en groen.

  Groet, Rien Berends

 • Ramon

  Reply Reply oktober 6, 2013

  Hallo,

  Kk heb mij aangemeld. Krij g ik dan ook mijn boek?

  M.v.g. Ramon

 • Nikki Kronenburg

  Reply Reply oktober 29, 2013

  Beste,

  Ik heb al eerder labradors gehad en ook die hebben een echte puber periode gehad tot ongeveer 2 jaar.. Bij ons is het behang de klos geweest, ook moesten de keukenkastjes eraan geloven en de trap tredes waren ook erg lekker. Na zijn 2e jaar werd hij een stukje rustiger en hield het gesloop op. Ik heb nu weer een labrador van 1 jaar en die vind het springen tegen mensen toch ook wel heel erg leuk.. Want hij is zo vrolijk en enthousiast… Naar mijn mening met veel oefenen en vooral consequent zijn wordt dit zodra hij/zij wat ouder wordt allemaal minder omdat het puberen ook minder wordt. Ik laat mijn labrador ook alleen maar los op tijden en plaatsen waar dan vaak niemand is of komt. Is even lastig maar hij moet toch zijn energie kwijt kunnen.

  Groetjes, Nikki

 • mark

  Reply Reply november 6, 2013

  Hoi Jan,
  Heb gisteren je e-books gekocht, maar bij het downloaden heb ik “Acht ongelofelijk simpele techniekenoOm je hond te laten komen als je hem roept (ebook)” niet binnen gekregen ??

  Hoe kan ik dit toch krijgen ?

  groet
  Mark

  • Jan Jacobs

   Reply Reply november 7, 2013

   Hoi Mark,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb je zojuist een mail gestuurd met daarin het eBook.

   Met vriendelijke groet,
   Jan

 • rinnie bogers

  Reply Reply november 26, 2013

  Beste,
  Wij zouden graag u boek bestellen, maar wij zijn geen E readers….(of hoe noemt men dat,)
  Wij hebben een bijzonder leuke labrador (zes maanden, bruin)) en willen zeer veel over haar te weten komen…..
  Hoe kunnen wij u boek bestellen?
  Vriendelijke groet
  Rinnie Bogers

  • Jan Jacobs

   Reply Reply december 24, 2013

   Beste Rinnie,

   Het boek is momenteel alleen beschikbaar als een digitaal ebook.

   Ik heb juist gekozen om de boeken als e-book uit te geven omdat je dan binnen enkele minuten al kunt beginnen met lezen. Je kunt het boek in elke lettergrote lezen die je zelf prettig vindt. Het boek neemt en je kunt het boek op ieder moment en op iedere plek lezen als je dat wilt.

   Om het boek te kunnen bekijken, heb je Acrobat Reader nodig. Dit is een gratis en veilig programma en werkt op iedere computer. Indien je deze nog niet bezit, dan kun je hem hier gratis downloaden:

   Je kunt het boek bestellen door op de onderstaande link te klikken. Vervolgens beland je op een pagina waar beschreven staat wat je allemaal van het boek kunt verwachten en hoe je het kunt bestellen.

   Met vriendelijke groet,
   Jan Jacobs

 • Tanahatoe

  Reply Reply februari 2, 2014

  kan het boek ook in de boekenwinkel met boekenbonnen worden gekocht?

  • Labradorvriend

   Reply Reply februari 2, 2014

   Het boek is alleen als een digitaal beschikbaar. Ik heb juist gekozen om de boeken als e-book uit te geven omdat je dan binnen enkele minuten al kunt beginnen met lezen. Je kunt het boek in elke lettergrote lezen die je zelf prettig vindt. Het boek neemt en je kunt het boek op ieder moment en op iedere plek lezen als je dat wilt.

   Met vriendelijke groet,
   Jan

 • Lieve

  Reply Reply maart 3, 2014

  Mailing list voor gratis boek werkt niet.

  • Labradorvriend

   Reply Reply maart 3, 2014

   Bedankt voor je reactie. Het is zojuist opgelost. Je kunt je nu weer aanmelden.

 • Riny Bodifée

  Reply Reply juni 16, 2014

  IK heb net je boek besteld en betaald maar er ging iets mis bij het downloaden van het boek. Kan ik deze link nogmaals ontvangen en de bonussen. Thanks Riny

  • Jan

   Reply Reply juni 16, 2014

   Dag Riny,

   Is helemaal geen probleem. Ik mail je direct de link waar je alle boek alsnog kunt downloaden.

   Groet,
   Jan

 • J.Haaksman

  Reply Reply september 22, 2014

  Hallo,
  Ik heb de aanbevelingen voor het boek doorgelezen maar ik mis één veel voorkomend probleem: mijn Labrador eet tijdens het uitlaten overal alles wat los en vast zit. Eenmaal thuis wordt alles, vaak de hele nacht door, weer uitgekotst, vaak met bloed erbij. Wat kan ik hier aan doen?
  Bij voorbaat dank voor een eventuele oplossing,
  Vriendelijke groeten, Jeannine Haaksman

 • marjan joosten

  Reply Reply oktober 19, 2014

  wij hebben ook een labrador blond maar ik heb een probleem hij heeft al een langere tijd last van een fistel tussen zijn tenen wat moeten wij doen

 • Michael

  Reply Reply november 7, 2014

  Besten,

  Kunnen jullie eens wat uitleg besteden aan verzorging en of reiniging van de lab oortjes :)

  alvast bedankt

 • Paul

  Reply Reply januari 20, 2015

  Beste Jan,

  Ik heb enkel een e-mail voor de betalingsbevestiging binnengekregen maar geen e-mail voor het bevestigen van mijn aanmelding.

  Bedankt.

  • Jan

   Reply Reply januari 21, 2015

   Beste Paul,

   Ik heb je zojuist hierover een mail gestuurd.

   Grt,
   Jan

 • Elke

  Reply Reply januari 25, 2015

  kan je de ebook ook lezen via tablet of enkel via ebook.

  • Jan

   Reply Reply januari 25, 2015

   Beste Elke,

   In principe is dat geen probleem zolang jouw tablet maar pdf bestanden kan lezen.

   Grt,
   Jan

 • Staelen Marleen

  Reply Reply januari 29, 2015

  werkt dit ook voor engelse bulldog ?

 • dina oomkens

  Reply Reply februari 9, 2015

  Hallo Jan ik hoef geen hond meer aan schaffen mijn labrador wordt 28 maart al 3 jaar ik was alleen nieuwsgierig wat jij allemaal vertelde en deed met de labrador. Mijn Kyra is heel vrolijk leergierig en gehoorzaam nu ze ouder is als jonge hond was ze een ondeugd. Hahaha Maar nu is ze een echte lieverd ben blij dat ik voor een labrador heb gekozen. Heel veel succes met alles,gr. Dina oomkens

 • karin

  Reply Reply maart 19, 2015

  daar ik alleen een kaart heb van maestro kan ik dan met een overschrijving betalen op uw rekening of is er een ander mogelijkheid dank u karin

Leave A Response

* Denotes Required Field